Нове дослідження зробило революцію

Люди, які переглянули свій рацілг харчування, рідше стикаються з онкологією. Дослідження, яке вчені з Франції проводили з 2009 по 2016 роки, показало, що споживання так званих Organic-продуктів, тобто продуктів, що виробили без усіляких синтетичних пестицидів, мінеральних добрив та регуляторів росту, знижує ризик розвитку онкології.

У масштабному дослідженні брали участь 68 946 осіб. Людей поділили залежно від обсягу споживання органічних продуктів. Дослідники враховували наявність у раціоні 16 органічних продуктів: фрукти, овочі, риби, м’ясо, готові страви, рослинні жири, приправи і харчові добавки.

Спостерігали за добровольцями в середньому 4,5 року. За цей період вчені зареєстрували 1 340 випадків раку (рак грудей, рак простати, шкіри, колоректальний рак та неходжкінська лімфома (рак лімфатичної системи). Але, як показали дослідження, люди, які вживали більше всього органічних продуктів, на 25% рідше стикалися з онкологією. Приміром, ризик розвитку неходжкінської лімфоми та раку молочної залози знижувався на 73% і 21% відповідно.

Нерозчинне харчове волокно, яке виділяють з пагонів бамбука, рятує не тільки від ожиріння і діабету. Китайські вчені заявляють, що харчове волокно знижує ризик розвитку колоректального раку.
Дієтологи кажуть, що регулярне вживання однієї склянки томатного соку запускає процес знищення вільних радикалів. Саме ці молекули ушкоджують клітини і можуть спровокувати пухлини.